+370 616 82250
MENIU

Bulvių ir morkų košė su imbieru

Mūsų draugas maisto tinklaraštininkas Paulius iš Kitchen Obssesion su mūsų tvirto ir populiaraus smulkintuvo ETA501390000 Sapelo pagalba gamina kiek neįprastą, ypač gardžią ir sveiką bulvių, morkų košę su imbieru.

Ji puikiai tiks kaip garnyras prie įvairių mėsos, paukštienos, žuvies ar daržovių patiekalų. Vasara ypač skanu patiekti su grill daržovėmis.  

Gaminimui reikės:

5 bulvių (vidutinio dydžio);

2 morkų;

20g Imbiero;

50g sviesto;

Pusės stiklinės grietinėlės;

Druskos

Gaminimas:

Morkas stambiai supjaustyti, imbierą susmulkinti kubeliais, suberti į puodą užpilti vandeniu kaitinti ant nedidelio stiprumo ugnies.

Bulves atskirame puode taip pat užpilti vandieniu ir virti pagardinus druska ir prieskoninėmis žolelėmis pagal jūsų skonį. 

Kai viskas išvirs, į bulves įdėkite sviestą ir leiskite jam ištirpti.

Smulkintuvu sutrinkite morkas su imbieru iki švelnios tirštos masės. 

Ant silpnos ugnies pakaitinkite grietinėlę, lengvai ją pamaišydami.

Bulves sugrūskite su stambia šakute, ar specialiu metaliniu bulvių grūdimo įrankiu. Į trintas bulves supilkite grietinėlę, sudėkite morkų masę ir viską sutrinkite smulkintuvu kol taps vientisa, graži masė.

Labai tinka prieš patiekiant šią košę ją aplieti karamelizuotu sviestu (sausoje keptuvėje pakaitinkite sviestą su žiupsneliu cukraus, sudėkite košę į lėkštes prie pagrindinio patiekalo ir apliekite košę tuo sviestu iš keptuvės).

 

Skanaus.