+370 652 34097
MENIU

Arbatos ruošimo ABC

Kaip paruošti gardžią arbatą?


 

Daugelis mūsų mėgstam gerti arbatą. Bet ar visi mes mokam tinkamai ją paruošti? Tikriausiai sutiksite, kad svarbiausi arbatos komponentai – tai arbatžolės ir tinkamai paruoštas vanduo. Kadangi arbatžolių tema begaliniai didelė, tad kelis žodžius tarsim apie vandenį, kaip jį tinkamai paruošti, kad mūsų mėgstamos arbatžolės atsiskleistų ir pamalonintų gomurį.

*  Geriausiai arbatai ruošti naudoti švarų, filtruotą vandenį. Didelis chloro kiekis gali pakeisti arbatos gėrimo skonį.

 

 Šviesios arbatžolės, tokios kaip baltoji arbata, geltonoji, žalioji arbatos, turi būti plikomos 70-80 laipsnių karščio vandeniu;

 

 Tamsios arbatžolės, tokios, kaip juodoji, tamsusis ulongas, puerh arbatžolės turi būti plikomos 80- 95 laipsnių karščio vandeniu.

 

*  Būtina žinoti, kad arbatai skirto vandens negalima užvirti iki 100 laipsnių temperatūros, tikintis, kad pravėsus jį galima bus panaudoti. Toks vanduo laikomas „mirusiu“.

 

 Norint arbatą plikyti tinkamos temperatūros vandeniu, geriausiai įsigyti virdulį su reguliuojama vandens virimo temperatūra. Pavyzdžiui ETA kompanija siūlo puikų Isabela modelį, kuris yra ne tik funkcionalus, bet ir labai stilingas.

 

Taigi, rodos visai nedaug mums reikia – šviežių arbatžolių bei kokybiško virdulio. Tai garantuos mums galimybę mėgautis gardžia, kvapnia arbata, kuri savyje išsaugos visus naudingus organizmui mikroelementus, padės atsiskleisti visiems aromatams ir skoniams. SKANAUS