+370 652 34097
MENIU

Kalėdų receptas: Kalakutas su obuoliais ir česnakais

Šventiniam stalui visada reikia žvaigždės! Vieniems tai įdaryta žuvis, močiutės viščiukas, ar koks kitas šeimos pamėgtas patiekalas. Mūsų kolektyvas turi savo šventinio stalo žvaigždę - Kalėdinį kalakutą keptą su obuoliais, prancūziškomis bulvėmis ir česnakais.
Nesudėtingai paruošiamas patiekalas, kurio skoniui abejingų tikrai nebus.
Jums reikės: vidutinio dydžio kalakuto; 10 vienetų nuskustų bulvių; 5 vienetų vidutinio dydžio mėgstamų obuolių; kelių galvų česnako; alyvuogių aliejaus; prieskonių: kmynų, šviežio rozmarino, druskos, pipirų, baziliko ir kitų kuriuos mėgstate.
Kalakutą ištrinkite aliejumi ir prieskoniais, bei palikite parai ar bent jau pusei paros marinuotis šaldytuve. Kai kalakutas bus paruoštas kepimui į jo vidų įdėkite pusiau perpjautą galvą česnako ir šviežio rozmarino šakelių. Nuskustas bulves įdėkite į indą, į kurį suberkite nedidele saujelę kmynų ir galvą smulkinto česnako. Viską užpilkite 50 ml aliejaus, apibarstykite druska ir pipirais ir uždengę indą lengvai pakratykite, kad bulvės prisigertų aliejaus ir prieskonių.
Kalakutą dėkite ant folija išklotos ir riebalais pateptos skardos. Šalimais sudėkite bulves ir viską kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90 minučių. Vėliau į tą pačią skardą įdėkite obuolius (šerdis išimkite ir subadykite obuolių odeles dantų krapštuku, kad kepant nenusiluptų), pakeiskite orkaitės kepimo režimą į grilio ir viską kepkite dar apie 25 minutes.
Neskubėkite ištraukti kalakuto iš orkaitės. Leiskite jam dar kiek atvėsti ir dar labiau įsigerti prieskonių aromatų. Viskas! Patiekalas paruoštas! Skanaus!