Šefų mėgstamiausi marinatai: apsilaižysite pirštus!
Visi žinome, jog prieskoniai ir marinatai yra vienas svarbiausių ingredientų ruošiant mėsos, paukštienos, žuvies, ar daržovių patiekalus. Jų pagalba ruošiama mėsa suminkštėja, įgauna nepakartojamą skonį, aromatą, bei greičiau iškepa. Paruošėme keletą geriausių pasaulio virtuvės šefų pamėgtų marinatų, kurie tiks tiek kepti orkaitėje, keptuvėje, ar grilyje. Visi ne tik pirštus apsilaižys, bet ir prašys marinatų receptų.
Marinatas daržovėms ir tofu sūriui
Jums reikės: 50 ml sojos padažo; skiltelės smulkinto česnako; arbatinio šaukštelio tarkuoto šviežio imbiero; žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių; šaukšto ryžių acto; arbatinio šaukštelio rudojo cukraus. Sumaišykite visus ingredientus indelyje ir apšlakstykite supjaustytas daržoves ar tofu sūrį. Leiskite marinatui įsigerti - palaikykite mažiausiai pusvalandį, ir ruoškite daržoves, bei sūrį jūsų pasirinktu kepimo būdu.
Klevų sirupo - garstyčių marinatas žuviai
Jums reikės: 50 g klevų sirupo, 50 g grūdėtų garstyčių, žiupsnelio smulkinto šviežio arba džiovinto čiobrelio; 1 valgomojo šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių. Specialiu kulinariniu teptuku aptepkite ruošiamą žuvį šiuo marinatu ir kepkite orkaitėje. Šis marinatas labiausiai tiks lašišai, menkei, upėtakiui ruošti. Marinatas puikiai pritaikomas ir jūsų mėgstamam lapinių daržovių garnyrui gardinti.
Marinatas jautienos steikui
Jums reikės: 50 ml alyvuogių aliejaus; 50 ml balzaminio acto; 50 ml Vorčesterio padažo; 50 ml sojų padažo; 2 arbatiniai šaukšteliai Dižono garstyčių, 2 arbatiniai šaukšteliai česnako miltelių; žiupselio druskos ir pipirų. Paruošę marinatą, į jį panardinkite ruošiamą steiką (pakaks keletui didelių mėsos gabalų) ir palikite marinuotis porai valandų - mėsa suminkštės ir prisisotins nuostabaus aromato. Kepkite steiką jūsų pasirinktu būdu. Rekomenduojame šio patiekalo kepimui išmėginti kontaktinį dvipusį elektrinį grilį ETA415590000 Livero, kurio pagalba puikiai iškepsite steiką tiek sode, tiek savo namų virtuvėje.
Medaus marinatas paukštienai
Jums reikės: 2 šaukštų natūralaus medaus; 20 ml alyvuogių aliejaus; šviežiai spaustų pusės citrinos sulčių; šakelės smulkinto šviežio rozmarino; skiltelės smulkinto česnako; žiupsnelio druskos. Sumaišykite ingriedientus ir paruoštą marinatą supilkite į specialų sandariai uždaromą plastikinį maišelį. Į jį sudėkite vištienos, kalakutienos krūtinėlę ar sparnelius - tai ką planuojate gaminti. Palaikykite paukštieną sandariai uždarytą marinato maišelyje bent pusvalandį, ir kepkite grilyje arba orkaitėje.