+370 652 34097
MENIU

Lengvai paruošiamų velykinių keksiukų receptas

Sunku įsivaizduoti Velykas be šviežio, garuojančio minkšto kekso, kuris nepalieka abejingų nei tarp mažų, nei tarp suaugusiųjų. Paruošėme jums nesudėtingą velykinių keksiukų receptą, kuriuos paruošite per valandą, ir maloniai nustebinsite savo šeimos narius šiuo puiku burnoje tirpstančiu šventiniu desertu.


Jums reikės:

Keksiukams: pakelio sauso šviesaus kekso mišinio; 1 pakelio sauso vanilinio pudingo mišinio; 120 ml augalinio aliejaus; 4 vnt. didelių kiaušinių; 120 ml vandens; 120 ml mėgstamo šviesaus romo;

Glajui: 100 g plakamosios grietinėlės; grietinėlės standiklio; 50 g cukraus; 100 g riebaus jogurto.


Visus keksui skirtus ingredientus sumaišykite plaktuvu iki tirštos konsistencijos. Į tešlą galite įberti mėgstamų riešutų ar džiovintų uogų: spanguolių, slyvų, razinų. Išmaišę tešlą, ją lengvai sukrėskite į specialias riebalais išteptas keksiukų formeles, bei viską kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą


Keksiukų kepimo procesui einant į pabaigą, paruoškite glajų. Plaktuvu išplakite grietinėlę su cukrumi ir jogurtu. Nepamirškite įberti standinimo miltelių. Keksuikams iškepus ir atvėsus, lengvai ant jų viršaus užtepkite paruošto glajaus, bei leiskite jam šiek tiek sustingti vėsioje namų vietoje. Viskas! Keksiukai paruošti skanauti. Desertas puikiai tiks pasilepinti po šventinių pietų prie puodelio kavos, arbatos ar kakavos.