MENIU

Šokoladinis pyragas su alumi

Nustebinkite savo artimuosius nekasdienišku desertu, kuris ne tik maloniai palepins gomurį, bet ir atgaivins karštą vasaros dieną. Šio pyrago sudėtyje naudojamas neįprastas ingredientas - alus, kuris pyrago tešlai suteikia purumo ir drėgmės. Šį skanėstą galima patiekti su mėgstamais desertiniais padažais, uogienėmis, bei ledais.

Jums reikės: 250 ml Stout tipo alaus; 230 g sviesto; 120 g nesaldžios kakavos; 400 g cukraus; 450 g miltų; 2 didelių kiaušinių; 230 g grietinės; arbatinio šaukštelio kepimo miltelių ir druskos; šlakelio vanilės ekstrakto.

Gaminimo eiga: Atskirame dubenyje išmaišykite miltus, cukrų, bei druską. Kitame inde išplakite kiaušinius, grietinę su keliais lašais vanilės ekstrakto. Ant silpnos ugnies užkaiskite puodą ir ištirpinkite sviestą. Į ištirpintą sviestą suberkite kakavą, bei supilkite alų - viską lengvai išmaišykite. Tirpintą sviestą, bei išplaktus kiaušinius su grietinę supilkite į indą su miltais ir lengvai išmaišykite kol tešla taps vientisa, be jokių gumuliukų. Sukrėskite tešlą į aliejumi išteptą kepimo skardą ir pašaukite kepti į 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 50 minučių. Atvėsintą pyragą laikykite šaldytuve. Desertas puikiai tiks tiek prie kavos puodelio, tiek prie alaus ar vyno taurės. Skanaus!