+370 652 34097
MENIU

Šokoladinis pyragas su alumi

Nustebinkite savo artimuosius nekasdienišku desertu, kuris ne tik maloniai palepins gomurį, bet ir atgaivins karštą vasaros dieną. Šio pyrago sudėtyje naudojamas neįprastas ingredientas - alus, kuris pyrago tešlai suteikia purumo ir drėgmės. Šį skanėstą galima patiekti su mėgstamais desertiniais padažais, uogienėmis, bei ledais.

Jums reikės: 250 ml Stout tipo alaus; 230 g sviesto; 120 g nesaldžios kakavos; 400 g cukraus; 450 g miltų; 2 didelių kiaušinių; 230 g grietinės; arbatinio šaukštelio kepimo miltelių ir druskos; šlakelio vanilės ekstrakto.

Gaminimo eiga: Atskirame dubenyje išmaišykite miltus, cukrų, bei druską. Kitame inde išplakite kiaušinius, grietinę su keliais lašais vanilės ekstrakto. Ant silpnos ugnies užkaiskite puodą ir ištirpinkite sviestą. Į ištirpintą sviestą suberkite kakavą, bei supilkite alų - viską lengvai išmaišykite. Tirpintą sviestą, bei išplaktus kiaušinius su grietinę supilkite į indą su miltais ir lengvai išmaišykite kol tešla taps vientisa, be jokių gumuliukų. Sukrėskite tešlą į aliejumi išteptą kepimo skardą ir pašaukite kepti į 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 50 minučių. Atvėsintą pyragą laikykite šaldytuve. Desertas puikiai tiks tiek prie kavos puodelio, tiek prie alaus ar vyno taurės. Skanaus!