+370 616 82250
MENIU

Grilyje keptų marinuotų daržovių receptas

Kaip paruošti grilyje keptas - marinuotas daržoves?

 

 

Reikės: 


*    200 g saldžiųjų paprikų (2-3 didelės arba 10 mažiukių);


*    2 vnt. (300 g) saldžiųjų svogūnų galvos;


*    350 g jaunų cukinijų (minkštomis žievelėmis);


*    2 vnt. kukurūzų burbuolės;


*    250 g pievagrybių.


 
Marinatui:


*    1 šaukšto čiobrelio lapelių;

 

*    1 šaukšto rozmarino lapelių;


*    5-8 vnt. skiltelės česnako;


*    1 citrinos sultys ir žievelės tarkiai;


*    1/2 šaukštelio druskos;


*    1/2 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų;


*    50-80 ml alyvuogių aliejaus.

 

 

 

 

Prieš pradedant, grybai turėtų būti sausi, tad geriau perkant išsirinkite kuo švaresnius, po to juos nuvalykite sausu šepetėliu. Mažesnių grybų nepjaustykite,

 

didesnius supjaustykite išilgai pusiau. Cukinijas ir paprikas nuplaukite ir nusausinkite. Pašalinkite cukinijų kotelius ir sėklalizdžius, išlukštenkite svogūnus, pašalinkite nuo

 

kukurūzų burbuolių lapus ir plaušus. Visas daržoves supjaustykite vieno kąsnio gabalėliais, sudėkite į dubenį arba maišelį. Susmulkinkite ir sumaišykite visus prieskonius.

 

Patogiausia yra naudoti rankinį trintuvą - visus marinato ingredientus tiesiog į putas suplaktumėte puodelyje. Apliekite daržoves marinatu, gerai išmaišykite ir palikite

 

marinuotis mažiausiai 30 min. kambario temperatūroje, bet geriau 2-12 val. šaldytuve.

 

 
Paruoškite karštesnį nei vidutinio karštumo kontaktinį grilį ETA Livero – 180°C.  Daržoves išdėstykite į skylėtą indą, ankštai paskirstykite daržoves maždaug vienu sluoksniu.

 

Jeigu daržovių daug, tai geriau jas kepti keliomis porcijomis. Dabar dėkite indą su daržovėmis ant kontaktinio grilio ETA Livero grotelių ir kepkite apie 15 min. Gerai iškepusios

 

daržovės turi šiek tiek suminkštėti išorėje, bet viduje likti traškios, nors vienas šonelis kiekviename gabaliuke turi paruduoti.

 

 

SKANAUS!