Trumpos rekomendacijos, kaip taisyklingai džiovinti prieskonines žoleles
Kaip taisyklingai džiovinti prieskonines žoleles su Maisto džiovykle ETA Fresa:
Džiovintos prieskoninės žolės turi ilgą galiojimo laiką. Laikant įprastomis sąlygomis, jos gali būti laikomos ketverius ar daugiau metų. Geriausia saugoti tamsiuose induose.
Šviesa blunka spalvą ir silpnina skonį.
Paruošimas:
* Augalus pasirinkite prieš pat jų žydėjimą. Lapai turi būti visiškai išsivystę, tačiau švelnūs.
* Gėlės neturėtų būti skinamos jos pirmąsyk pražydus.
* Derliaus saulėtą rytą po rasa išgaruoja.
* Augalų apdoroti nereikia.
* Lapus ir stiebus nuplaukite šaltu vandeniu. Išberkite ant sugerenčio rankšluosčio.
* Prieskoninės žolės gali būti dedamos ant džiovinimo padėklų per kelias minutes.
* Naudokite tinklinį arba vaisių odelės padėklą.
* Po džiovinimo prieskoninės žolės bus trapios ir lengvai byrės. Kai kurie lapai patamsėja, bet tai neturi įtakos skoniui.
* Po džiovinimo, lapai gali būti atskirti nuo stiebo, sumalti ar susmulkinti. Norėdami susmulkinti patrinkite tarp pirštų arba prastumkite pro tankų tinklelį.
* Laikykite sandarioje pakuotėje, vėsioje, tamsioje, sausoje vietoje. Jei drėgmė pasirodo indo viduje, reikia pakartotinio džiovinimo.
* Džiovintas žoleles gali būti sunku atskirti, todėl rekomenduojama pažymėti etikete iškart po džiovinimo.