+370 652 34097
MENIU

Trumpos rekomendacijos, kaip taisyklingai džiovinti prieskonines žoleles

Kaip taisyklingai džiovinti prieskonines žoleles su ETA Daria džiovintuvu:

 

Džiovintos prieskoninės žolės turi ilgą galiojimo laiką. Laikant įprastomis sąlygomis, jos gali būti laikomos ketverius ar daugiau metų. Geriausia saugoti tamsiuose induose.

Šviesa blunka spalvą ir silpnina skonį.

 

Paruošimas:

 

*    Augalus pasirinkite prieš pat jų žydėjimą. Lapai turi būti visiškai išsivystę, tačiau švelnūs.

*    Gėlės neturėtų būti skinamos jos pirmąsyk pražydus.

*    Derliaus saulėtą rytą po rasa išgaruoja.

*    Augalų apdoroti nereikia.

*    Lapus ir stiebus nuplaukite šaltu vandeniu. Išberkite ant sugerenčio rankšluosčio.

*    Prieskoninės žolės gali būti dedamos ant džiovinimo padėklų per kelias minutes.

*    Naudokite tinklinį arba vaisių odelės padėklą.

*    Po džiovinimo prieskoninės žolės bus trapios ir lengvai byrės. Kai kurie lapai patamsėja, bet tai neturi įtakos skoniui.

*    Po džiovinimo, lapai gali būti atskirti nuo stiebo, sumalti ar susmulkinti. Norėdami susmulkinti patrinkite tarp pirštų arba prastumkite pro tankų tinklelį.

*    Laikykite sandarioje pakuotėje, vėsioje, tamsioje, sausoje vietoje. Jei drėgmė pasirodo indo viduje, reikia pakartotinio džiovinimo.

*    Džiovintas žoleles gali būti sunku atskirti, todėl rekomenduojama pažymėti etikete iškart po džiovinimo.